Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Köp- och leveransvillkor

Gäller tillsvidare, senaste ändring 2023-04-24.


Minimiorder

Det finns ingen minsta ordersumma. 

Priser

Moms ingår i priset med f.n. 25%.

Betalningsalternativ

- Klarna Checkout
Du beställer enkelt via Klarna Checkout och betalar med faktura, delbetalning, kort eller direktöverföring direkt vid beställningen. Eventuell faktura aktiveras inte förrän din beställning skickas. Ingen avgift för detta betalningsalternativ utöver eventuella avgifter hos Klarna. Kostnadsfritt!

- Klarna Faktura
Använder du den manuella betalsidan i kassan och väljer Klarna Faktura tillkommer 39 kronor i fakturaavgift som läggs på din order. Alternativet finns med för de företag som inte kan använda Klarna Checkout.

- Förskottsbetalning
Du betalar in pengar i förväg på vårt bankkonto eller bankgiro. Efter att du skickat din order i kassan får du information på skärmen samt via E-post hur du går tillväga. Kostnadsfritt!

- Swish
Du för över pengarna med hjälp av swish. Vårt swishnummer är 123 113 78 84. Glöm inte att ange ordernummer vid överföringen. Kostnadsfritt!

- Payson
Med Payson kan du betala med kontokort eller Internetbank via en betalningslänk, som visas efter lagd order. Mer information om Payson finns på www.payson.se. Första gången du gör en betalning krävs inget konto hos Payson. Har du gjort Paysonbetalning tidigare kommer du att ombes logga in med tidigare information. Kostnadsfritt!

- Egen faktura - GÄLLER ENDAST FÖRETAG
Med egen faktura kan du som företagare beställa mot faktura som vi utfärdar. Kreditupplysning kan komma att tas. Kostnad 49 kronor.


Leveranstid

Leverans från Caraga tar 2-15 arbetsdagar från mottagen betalning i normalfallet.

Leveranssätt

Vi skickar mindre beställningar med Early Bird eller PostNord. Dessa levereras i postlåda eller vid din dörr.

Vi skickar skrymmande och större beställningar via DHL. Paketet hämtas ut hos närmsta DHL-ombud eller levereras med DHL-bil.
Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget. 

I den mån det är möjligt återanvänder vi inkommande material för att minska miljöpåverkan. Detta innebär att du kan få packmaterial såsom bubbelplast, wellpapp mm som varit använt tidigare. Våra bubbelkuvert är dock alltid nya för att de ska ge maximalt skydd åt varorna.

För paket som skickats till DHL-ombud men inte hämtas ut debiteras returavgift på 299 kronor inkl moms för att täcka kostnaderna för frakt och returfrakt från DHL. I de fall leveransen skett med manuell Klarna faktura tillkommer även fakturaavgiften med 39 kronor vid retur av paket.
 

Frakt 

Enhetsfrakten för en beställning är 29 kronor på ordrar upp till 999 kronor. För ordrar på minst 1000 kronor efter eventuell rabatt utgår ingen fraktkostnad.

För dig som bor i övriga nordiska länder - Danmark, Norge och Finland - tillkommer ytterligare 90 kronor/beställning i frakt, dvs totalt 119 kronor vid samtliga beställningar.
Övriga europeiska länder kan få leverans men då debiteras faktisk fraktkostnad.

For international orders - please contact us at butik@caraga.se


Reklamation, returrätt och varornas skick

Det är alltid garanti på de produkter du köper (1 år). Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador. Du betalar själv returfrakten. För återbetalning - ange ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer.

Sortimentet i den här butiken är till största del importerade varor till lägre pris. I samband med produktion och frakter av dessa uppstår ibland mindre avvikelser (ex.  mindre märken/avvikelser på displayer etc). Detta anses fortfarande vara normalt skick för den här typen av varor och kan därför inte ligga till grund för reklamation. Givetvis gäller dock fortfarande normal ångerrätt och du kan returnera på egen bekostnad. För att en reklamation skall godkännas krävs att varan avviker väsentligt från förväntat skick, ex genom att varan blivit fraktskadad eller är fellevererad.

Specialtillverkade delar (tags med logotyp, delar med unika namn eller egen text och annat liknande) är undantagna från returrätten. Då det specialtillverkas efter beställning är du som kund förpliktigad att betala för dessa oavsett.

Lagret är djur- och rökfritt vilket innebär att du som pälsdjurs- eller rökallergiker tryggt kan handla från butiken.

Ångerrätt

Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits. (Gäller ej vid specialbeställda varor) Du betalar returfrakten. För återbetalning av originalfrakten krävs att hela ordern returneras. Hör av dig via mail eller telefon innan mail så får du instruktioner kring hur du ska gå tillväga. Vi löser INTE ut returer som skickas med postförskott. Utbyte av varor vid utnyttjad ångerrätt görs ej. För nya/andra varor krävs ny order.

I de fall du använt produkten på ett sätt som inte krävs för att du skall kunna undersöka den kommer ett avdrag för värdeminskning att göras innan återbetalning sker.

Vi följer Konsumentverkets rekommendationer se: Konsumentverket.se

Skador på paket och ej uthämtade paket

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du utan dröjsmål kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.
Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (ca 14 dgr), så fakturerar vi dig frakt, returfrakt samt hanteringskostnad på 299 kronor. Denna avgift är du skyldig att betala oavsett anledning till att du inte hämtat ut paketet.


Åldersgräns

För att handla hos Caraga behöver du ha fyllt 18 år. Är du yngre behöver du be din målsman om hjälp och beställningen skall göras i dennes namn.
 

Personuppgiftslagen och GDPR

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL). I samband med order lagras dina personuppgifter och kontaktuppgifter hos oss. Genom att godkänna villkoren i kassan vid order godkänner du att vi lagrar dina uppgifter för eget bruk och statistik. Vi kommer inte lämna ut dina uppgifter till tredje part. Genom att godkänna e-postutskick godkänner du att vi får lagra din e-postadress och använda denna för utskick i form av nyhetsbrev och erbjudanden. Vill du ta del av vilka uppgifter vi har sparade om dig går det bra att kontakta oss på butik@caraga.se. Vill du inte längre ha våra e-postutskick finns länk i senaste utskicket för avanmälan.

 

Produkter
Drift & produktion: Wikinggruppen