Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Läs om lim, klister och resin

Läs om lim, klister och resin

E6000 - det av många ansedda bästa smyckeslimmet. Finns i flera olika storlekar och i vitt o svart utöver det vanliga klara. Trögflytande med lite längre torktid. Behöver ligga över natten för att härda riktigt. Det torkade limmet blir något elastiskt och är därför ”mjukare” än andra alternativ (se nedan). Passar utmärkt till massor av olika material och när man blandar mellan dessa.

Snabblim - finns i flera olika utföranden och märken. Kännetecknet är att det är snabb torktid och att det därför är bra att vara försiktig med fingrarna mm när man limmar då det på ett ögonblick torkar även på hud. Det är sen svårt att få bort och brukar nötas bort efter ett par dagar. Snabblim finns i vanlig flaska, vilket innebär ett tunnt och lättflytande lim samt med inbyggd pensel och som gel. Den inbyggda penseln gör det lättare att fördela det lätta limmet. Gel innebär att det är mer trögflytande och därmed enklare att hantera. Det torkade limmet blir hårt och stumt och passar därför inte till följdsamma delar. Bra dock när man exempelvis vill sätta ihop ett fäste och läderremmar. Snabbt för den otålige. :)

Resin - Diamond glaze, magic glos och ice resin är exempel på resinlim som är lämpligt för bildsmycken. Dessa är i botten också lim och kan därför användas för att sammanfoga saker också även om ovanstående varianter är bättre till detta. Fördelen med att de är lim såväl som ”fyllning” är att man kan använda det i botten också för att fästa bilden innan man sen fyller resten av resinformen. Tänk på att låta det torka en liten stund emellan så det ligger stilla när du fortsätter.

Övriga lim - Det finns även lite andra typer av lim på marknaden. Det kan vara allt från lim med olika effekter till traditionella hobbylim och epoxylim (två-komponent-lim).

Du hittar alla lim hos Caraga här:
http://caraga-butik.se/list_varugrupp.asp?t=Lim+och+resin&varugrupp=434&lang=sv


Drift & produktion: Wikinggruppen