Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Förtydligande av villkoren

Då förväntat skick och vad som kan anses vara underlag för reklamation diskuterats nyligen har ett förtydligande av avtalsvillkoren gjorts.

Med anledning av detta har nedanstående text lagts till i villkoren:

”Sortimentet i den här butiken är till största del importerade varor till lägre pris. I samband med produktion och frakter av dessa uppstår ibland mindre avvikelser (ex. mindre luftbubblor inuti en glaspärla, mindre märken/avvikelser på displayer etc). Detta anses fortfarande vara normalt skick för den här typen av varor och kan därför inte ligga till grund för reklamation. Givetvis gäller dock fortfarande normal ångerrätt och du kan returnera på egen bekostnad. För att en reklamation skall godkännas krävs att varan avviker väsentligt från förväntat skick, ex genom att varan blivit fraktskadad eller är fellevererad”

Med detta avses att man som kund hos mig bör kunna acceptera att det finns små avvikelser på varorna ibland. Det kan handla om att pärlor inte är identiska om du beställer flera, att det finns en mindre repa i frostningen på en örhängesdisplay, att texten inte är lika mycket färgad om du beställer flera budskapsberlocker etc.

Givetvis gäller fortfarande reklamationsreglerna om du får en trasig vara som exempelvis gått sönder i samband med frakten till dig eller om jag fellevererat exempelvis genom att skicka en annan färg än den beställda.

Skulle du få varor som du inte anser dig nöjd med men där avvikelsen är mindre och faller inom ramen för ovanstående gäller normal ångerrätt istället. Det innebär att du kan returnera varan och få pengarna tillbaka. Returportot bekostas då av dig som köpare. Det innebär också att varan INTE byts ut mot en annan utan vill du ha en ny leverans får du lägga en ny order.

Jag hoppas att det finns en förståelse för detta då det handlar om att vi som bransch inte kan fortsätta vår verksamhet om inte viss acceptans för mindre ”skönhetsfel” finns då vi levererar våra varor.

Hör gärna av dig om du har ytterligare frågor kring detta och vill diskutera mer vad det skulle kunna innebära för just dig.


Drift & produktion: Wikinggruppen