Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Om Oss

  

 

Camilla

Jag som driver Caraga heter Camilla Pilthammar och är en 45 år gammal entreprenör som även är utbildad civilekonom. Från och med februari 2016 drivs företaget på hobbynivå i lokaler hemma i Blekinge.

 

Utöver webbutiken med smyckestillbehör finns även en fysisk outletbutik och en grossistverksamhet inom lasergravering inom ramen för företagets verksamhet.

 

Privat gillar jag att läsa skönlitteratur och umgås med mina tre härliga söner.


Historik

 

2016

I februari börjar Camilla jobba externt och företaget drivs på fritiden. I samband med detta börjar en successiv förändring av inrikning i butiken genom att hela kategorier säljs ut, främst varor i pläterad metall.
I januari uppdateras butikslösningen till en modern version med stöd för mobil användning och Klarna Checkout installeras parallellt med tidigare betalalternativ.

 

2015

Vikande efterfrågan gör att omsättningen sjunker. Funderingar på alternativa sätt att driva butiken på inleds.

 

2014

I slutet av maj öppnar Caraga Outlet - en fysisk butik med tillfälliga partier, restlager och andrasortering.
Från och med juni är företaget flyttat till Blekinge.

 

2013

Företagets maskinpark utökas med en vinylmaskin för tillverkning av bland annat sk väggord.

 

2012

Från och med 1 mars jobbar Camilla på heltid efter att ha sagt upp sitt halvtidsjobb.
Under april utökas företagslokalerna med ytterligare ett rum, nu har Caraga totalt 65 kvm lager mm.

Det officiella namnet på företaget ändras äntligen i september till CetC (från tidigare Matbutik C & C).

 

2011
I augusti var det flytt till nya lokaler i Bromölla. Äntligen lite mer plats hemma igen.

Slutet av september fick vi leverans av den stora investeringen för att kunna göra egna plexidelar.

 

2010

Från att ha jobbat heltid parallellt med företagandet blir det från och med januari enbart en halvtidsanställning som ekonom.

Den tidigare webbutiken som aldrig fungerade tillfredsställande byts i september ut emot en hyrd butikslösning. Nu skjuter Caraga fart ordentligt.

 

2009

Lagret får egen friggebod hemma på tomten men redan när denna är färdigbyggd är den för liten. Lagret fortsätter att växa och finns nu överallt i vårt privata hem.

 

2008

Efter utökning med smyckesdisplayer och varor för smyckestillverkning växte lagret och verksamheten. Behovet av en egen webbutik var fött. En sådan köptes under 2008 in och började fyllas med varor.

 

2007
Verksamheten inom Caraga startades med import av färdiga smycken som såldes på Tradera (företaget finns fortfarande på Tradera under aliaset Caraga.se).

 

Företagets officiella namn är CetC. Detta är ett samlingsnamn för företagets olika verksamhetsgrenar, där bifirman Caraga är ett. Fram till hösten 2012 hette företaget Matbutik C & C och detta var en kvarleva sen åren 1998-2001 då jag drev en lanthandel i Gualöv utanför Bromölla i Skåne.

 
 

Fysisk butik

Det finns inte möjlighet att besöka webblagret men Caraga driver även en fysisk outletbutik där man bland annat kan fynda smyckesdelar och displayer. För mer information och öppettider: www.facebook.com/CaragaOutlet

 
 

Namnet Caraga

Namnet Caraga är mitt älvnamn. När jag skulle välja verksamhetsnamn hade jag svårt att hitta något lämpligt och fick då tips om en sida där man kunde lägga in en mängd uppgifter om sig själv och sen få ut sitt älvnamn. När resultatet blev Caraga så bestämde jag mig för att använda mig av detta till min nya verksamhet. Utöver min svenska e-butik är Caraga även en provins på Filippinerna.

 

 

Varmt välkommen som kund i min butik!

Camilla

 

Produkter
Drift & produktion: Wikinggruppen